loading

HATÉKONY ERŐFORRÁSOK.

Nagyobb nyomaték kisebb fordulatszámon, csekély üzemanyag-fogyasztás és kibocsátás mellett. Lehetetlennek tűnik? Az Opel Movano éppen ezt nyújtja rendkívül hatékony motorválasztékával1. Válassza az igényeinek legmegfelelőbb változatot, és párosítsa a választása szerinti karosszériával.

Opel Movano – Motorválaszték

Motorválaszték

A Movano Kombi és Busz exkluzív, BlueInjection technikával felszerelt, az Euro 6-os szabványnak megfelelő 2.3 CDTI BiTurbo motorokkal kapható. Választhat a 103 kW (140 LE) és 360 Nm vagy a 125 kW (170 LE) és 380 Nm változatok közül a Movano Kombihoz, illetve a 107 kW (145 LE) és 330 Nm vagy 120 kW (163 LE) és 380 Nm változatok közül a Movano Buszhoz. Minden változat alapfelszereltségként Start/Stop rendszerrel rendelkezik.

Opel Movano – BiTurbo

BiTurbo technika

Az Opel Movano csúcstechnikájú BiTurbo motorjai a kis turbótöltő előnyeit (gyors reakció a nagy teljesítmény és nyomaték eléréséhez, alacsony fordulatszámnál) egyesítik a nagy turbótöltő előnyeivel (nagy teljesítmény és nyomaték magas fordulatszámnál). Az iker töltőlevegő-hűtő tiszta, hatékony égésszabályozást biztosít. Ennek eredményeként nagy a nyomaték már alacsony fordulatszámtól kezdve, és nagyobb a leadott teljesítmény magasabb motorfordulatszámnál, kiváló gazdaságosság mellett.

ECO üzemmód

Alapfelszereltség a BiTurbo motorokon. Az ECO üzemmód akár 10 százalékkal is csökkenti a fogyasztást. Az ECO üzemmód műszerfali gombbal aktiválható, és aktív állapotát a műszercsoportban lévő jelzőlámpa jelzi. ECO üzemmódban

  • csökken a motornyomaték és a teljesítmény,
  • módosul a gázpedál reakciója, a sebességváltásra figyelmeztető jelzi, mikor érdemes váltani, hogy üzemanyagot takaríthassunk meg,
  • változnak a légkondicionáló rendszer jellemzői.

A vezető ideiglenesen bármikor deaktiválhatja az ECO üzemmódot padlógázzal, vagy teljesen ki is kapcsolhatja.

Műszaki okokból az ECO üzemmód nem kombinálható a magasabb alapjárati fordulatszám opcióval.

Opel Movano – Hatfokozatú manuális sebességváltó

Hatfokozatú manuális sebességváltó

Alapfelszereltségként mindegyik motor hatfokozatú manuális sebességváltóhoz kapcsolódik. Az ötfokozatúhoz képest ez kisebb üzemanyag-fogyasztást és jobb menetteljesítményt eredményez, a finomabb áttételi aránynak köszönhetően. A sebességváltó és a kifinomult szinkronizálás pedig kiváló váltási minőséget garantál.

Említésre méltó funkció, hogy minden modellben van fokozatváltás-jelző lámpa. Ez a műszercsoportban található, és azt jelzi, hogy a maximális üzemanyag-hatékonyság érdekében mikor a legjobb sebességet váltani.

1: Fogyasztás (l/100 km): városban 7,2–10,8, városon kívül 6,5–8,9, vegyes használatban 6,8–9,5; CO2-kibocsátás (g/km): vegyes használatban 177–248.

A 715/2007/EK és 692/2008/EK rendelet szerint (azoknak a megfelelő időpontban hatályos változatai alapján).

A képen extraként választható felszerelés is látható. A képen látható autók illusztrációk.

A leírások és az illusztrációk olyan felszereléseket is tartalmazhatnak, melyek nem részei az alapfelszereltségnek. A feltüntetett adatok a publikálás időpontjában pontosak voltak. Fenntartjuk a jogot, hogy változtassunk a megjelenésen és a műszaki tartalmon. A megjelenített színek megközelítőleg tükrözik a valódi színeket. A feltüntetett opcionális tartalom felár ellenében rendelhető meg. Járműveink elérhetősége, műszaki jellemzői és pontos felszereltsége változhat, egyes elemek csak bizonyos országokban vagy felárért rendelhetők. Részletes és aktuális információkért keresse fel helyi Opel márkakereskedőjét.

+) WLTP: Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a WLTP eljárás (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) használatával történik, a 715/2007/EK és a 2017/1151/EU rendeletnek megfelelően (az adott időpontban hatályos változatok alapján). Az értékek nem veszik figyelembe az egyéni használati és vezetési körülményeket. A hivatalos üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási értékekről további információért olvassa el az "Útmutató az új személyautók fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról" című útmutatót, amely az értékesítési pontokon vagy a kijelölt állami hatóságnál vagy szervnél ingyenesen elérhető.

++) NEDC: Az üzemanyag-fogyasztásra és CO2-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a WLTP eljárás alapján történik, a vonatkozó értékeket pedig visszaalakítják a NEDC rendszerbe az összehasonlíthatóság biztosítása érdekében, a 715/2007/EK, 2017/1153/EU és 2017/1151/EU rendeleteknek megfelelően.

Az értékek nem veszik figyelembe az egyéni használati és vezetési körülményeket, az opcionális felszereltséget, és a gumiabroncsok jellegzetességeit. A hivatalos üzemanyag-fogyasztásról és CO2-kibocsátási értékekről további információért olvassa el az "Útmutató az új személyautók fogyasztásáról és CO2-kibocsátásáról" című útmutatót, amely az értékesítési pontokon vagy a kijelölt állami hatóságnál vagy szervnél ingyenesen elérhető.

+++) Kifutott járművek / könnyű haszonjárművek: Minden feltüntetett adat az alapfelszereltségű EU alapmodellre vonatkozik. A fogyasztásra és károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatok meghatározása a 715/2007/EK és 692/2008/EK rendeleteknek megfelelően (az adott időpontban hatályos változatok alapján), az üzemkész jármű súlyát figyelembe véve, a rendeletben meghatározottak szerint történik. További tartozékok használata és a gyárilag beépített extra felszereltség a jelzettnél kissé nagyobb fogyasztási és CO2-kibocsátási adatokat eredményezhetnek. Az üzemanyag-fogyasztási és CO2-kibocsátási adatok nem egy konkrét járműre vonatkoznak, és nem képezik az ajánlat részét. Kizárólag a különböző járműváltozatok összehasonlítására szolgálnak, és eltérhetnek a valós vezetési körülmények között elért tényleges üzemanyag-fogyasztástól, amelyet nagymértékben befolyásolhat a vezetési stílus és az üzemeltetési körülmények. További felszerelések használata növelheti a jármű üres tömegét, egyes esetekben a jármű tengelyterhelését és össztömegét, és csökkentheti a vontatható tömeget. Ez a maximális sebesség csökkenéséhez és a gyorsulási idő megnövekedéséhez vezethet. A teljesítményadatok 75 kg tömegű vezetővel, továbbá 125 kg terheléssel értendők. 2 A H-gáz m3/100 km-ben értendő.

Az új személygépkocsi fajlagos üzemanyag-fogyasztási és széndioxid-kibocsátási adatai megtalálhatóak az üzemanyag-gazdaságossági ismertetőben, amely ingyenesen hozzáférhető minden eladási helyen és a fogyasztóvédelmi hatóságnál.

Az Opel az ésszerűség határain belül erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a honlapon található adatok pontosak és naprakészek legyenek, de nem vállal felelősséget a honlapon található információk esetleges pontatlanságából eredő veszteségek illetve kártérítési igények kapcsán. Az oldalon található információk pontatlanságát okozhatja például a termékek specifikációinak, az opcionális kiegészítőknek (stb.) az időszakos megváltozása. A bemutatott vagy leírt termékek közül némelyek csak bizonyos országokban kaphatók, vagy csak felár megfizetése mellett. Az Opel fenntartja a termékspecifikációk tetszőleges időpontban történő megváltoztatásának jogát. Az Ön országában érvényben lévő termékspecifikációkról Opel Márkakereskedőjénél tájékozódhat.
promo 
Ugrás az oldal tetejére